1e generatie oprichter Frans Vink
Frans Vink oprichter 1912

Onze historie

Vink is een echt familiebedrijf met een rijke historie die terug gaat tot de winter van 1912. In dat jaar besloot Frans Vink om zelfstandig metselaar-aannemer te worden. Het eerste grote project, de bouw van de Vredeskerk in Rotterdam in 1927, betekende de start van Bouwbedrijf Vink.

In de oorlogsjaren lag het bedrijf praktisch stil. Na de oorlog was er veel werk, maar ook een gebrek aan medewerkers en materialen. Het tij keerde en daarom sloten de zonen van Frans Vink, Frans Jr. en Dirk, aan bij het bedrijf.

In 1955 kwam alweer de derde generatie: Janne Dirk (Jan) als timmerman en Johan (Joop) als metselaar, beiden zoons van Frans Jr. Hierdoor konden er grotere opdrachten worden aangenomen. In 1969 kwam Dirk te overlijden en namen Jan en Joop zijn plek over als firmant. Frans Vink Sr. trad daarbij af als firmant.

1970 – 2000

In januari 1971 werd de firma omgezet in een B.V. en veranderde de naam in Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen B.V. Frans Vink trad af en zonen Jan en Joop werden directeur. In de jaren daarna voegde de andere zoon, Peter Vink, zich bij de directie.

Al meer dan 100 jaar vakmanschap

Inmiddels is de vierde generatie Vink alweer jaren actief binnen het bedrijf. Frans, Jan Dirk, Bauke en Rob staan samen aan het roer. In september 2012 vierden we ons 100-jarig bestaan! Trots zijn we op onze medewerkers die al zo lang aangesloten zijn bij de Vink-familie. Een jubileum van 12,5 jaar, 25 jaar en zelfs 40 jaar is bij ons geen uitzondering. Samen gaan we voor nog eens 100 jaar!

2e generatie Frans Vink
Frans Vink 2de generatie
2e generatie Dirk Vink
Dirk Vink 2de generatie
Vink_1970_2000
Vink 3de generatie
4 e generatie
Vink 4de generatie