10 Parkvilla's, Hilversum

Woonomgeving
De verkeersontsluiting van het woongebied geschiedt vanaf twee zijden, doodlopend in een garage onder de woningen c.q. in de woningen met een minimaal ruimtebeslag op het terrein. Het overige tot het woongebied behorende terrein is via paden toegankelijk.De slingerende paden in de Engelse landschapstijl zijn voorzien van parkverharding. In het noordelijk terreindeel is het overige grondoppervlak zoals in een bos, hooguit beplant met varens of een lage onderbegroeiing.

In het zuidelijk deel wordt de bodem bedekt met gras met langs de randen Rhodondendrons. De woningen staan alle in het park en hebben als het ware geen privétuin: licht uitgetild boven zijn omgeving is er uitzicht op het volgroeide park.

Villa's
De lay-out van de plattegronden is afgestemd op de ligging en de oriëntatie. Alle villa's kennen een meervoudige oriëntatie. Terrassen aan twee zijden zorgen voor een maximaal profijt van de zon. De woningen zijn ruim en transparant van opzet.

Door de woonkamer een vide te geven achter de keuken en daklichten in het centrum van de woning, komt, ondanks het dichte bladerdak, voldoende licht in de woningen.

Een patio-achtig terras achter een ruwe in donkere steen gemetselde muur bezorgt de woningen een afscheiding met "de straat"of met de overige woningen. Ook de woningentree vindt via deze patio plaats.

De woningen stralen een kalme luxe uit. Veel glas, blank behandeld hout, donker metselwerk. De plattegronden zijn ruim, eenvoudig van opzet en flexibel, met hoge plafonds ten gunste van veel lichtinval.

De architect aan het woord...
Wat een fantastische plek om te wonen: zwaar bebost, licht glooiend en adembenemend stil. Het is een weldaad om onder deze omstandigheden een ontwerp te mogen maken.

Terug
Actueel
Alle berichten
4 mei 2018
Vacature uitvoerder / aankomend uitvoerder ...
Lees verder
 
30 april 2018
actueel
In de wijk Graafse Waard te Bodgraven realiseren wij in opdracht Mozaiëk Wonen 27 stuks gasloze energiezuinige grondgebonden huurwoningen. Ei...
Lees verder