Hof van Nesselande, fase I , Rotterdam

Project omschrijving Prettig en comfortabel wonen tussen veel groen, water en rust. Aan de noordgrens van de stad Rotterdam wordt de wijk Nesselande gerealiseerd met een wel heel strategische ligging ten opzichte van Rotterdam, Gouda en Zoetermeer. De vergrootte Zevenhuizerplas en het park zorgen samen voor het unieke buitengevoel waar u zich direct thuis zult voelen. Niet voor niets wordt het gebied dan ook ingericht om wonen en recreëren met elkaar te combineren!

De wijk Nesselande is verdeeld in 12 deelgebieden. Deelgebied 7 grenst aan twee zijden aan de wijk Zevenkamp en aan één zijde aan het Stroompark. Vanuit de lucht gezien is het bijna een gelijkzijdige driehoek.

Bijzonder is dat alle bijna 166 woningen. ondanks de zeer verschillende typen, in één architectuur zijn vormgegeven, wat de buurt een enorme rust en samenhang geeft. Karakteristiek zijn de rijzige voorgevels, het terugkerende ritme van arcades en penanten, overstekende dakgoten en afwisseling van grote en kleine raampartijen, alles gematerialiseerd in warmrode stenen en genuanceerd bruine keramische dakpannen.

Terug
Actueel
Alle berichten
10 juli 2017
actueel
In de wijk Essendael te Rhoon staan de volgende 61 woningen al weer ingepland. BPD ontwikkelde in samenwerking met Vink Ontwikkeling dit plandeel met ...
Lees verder
 
16 juni 2017
actueel
Donderdag middag 15 juni is de intentieovereenkomst tussen Mozaïek Wonen en Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen B.V.  ondertekend voor de o...
Lees verder