Vink Ontwikkeling B.V. en Janssen de Jong ontwikkelen Hordijklocatie Berkel

Op 26 mei hebben Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling B.V. gezamenlijk de voormalige palletfabriek Hordijk in Berkel en Rodenrijs aangekocht.

De transformatie van dit gebied nabij de Rodenrijseweg en de Bonfut wordt hierdoor nieuw leven in geblazen. Het college van de gemeente Lansingerland heeft een principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van ca. 120 woningen. Binnen dit woonprogramma wordt onder andere 30% aan sociale woningbouw voorzien.

Wij zijn als ontwikkelaars met veel enthousiasme van start gegaan om tot een kwalitatief hoogstaand en passend plan te komen. In samenspraak met de gemeente is door partijen het stedenbouwkundigbureau Kokon uit Rotterdam geselecteerd voor het maken van het stedenbouwkundig ontwerp. Bij het tot stand komen van het stedenbouwkundig plan speelt omwonenden participatie een belangrijke rol. Zij krijgen tijdens het ontwikkeltraject onder andere de mogelijkheid om deel te nemen aan een bijeenkomst met de stedenbouwkundige.

Naar verwachting zal er in het najaar van 2016 een anterieure overeenkomst tussen de ontwikkelende partijen en de gemeente worden gesloten, waarna het wijzigen van de bestemmingsplannen kan worden opgestart. Bouwwerkzaamheden vangen naar verwachting in 2018 aan.


< Terug naar overzicht
Actueel
Alle berichten
4 mei 2018
Vacature uitvoerder / aankomend uitvoerder ...
Lees verder
 
30 april 2018
actueel
In de wijk Graafse Waard te Bodgraven realiseren wij in opdracht Mozaiëk Wonen 27 stuks gasloze energiezuinige grondgebonden huurwoningen. Ei...
Lees verder