Bouw Hart van Korte Akkeren van start

Vrijdagmiddag 28 augustus was het dan zo ver: de 1e paal voor het bouwplan  Hart van Korte Akkeren, bestaande uit  12 eengezinswoningen, 18 appartementen en een buurtservicecentrum.  De 1e paal werd geslagen door wethouder Tetteroo van de gemeente Gouda. Omwonenden, kopers, vertegenwoordigers van gemeente, woningcorporatie Mozaïek Wonen, pers en andere genodigden waren getuige van de officiële handeling en toastten na afloop op een voortvarende bouw.

 

Het bouwplan is een ontwikkeling van Vink Ontwikkeling B.V. uit Moordrecht en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met woningcorporatie Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda. Het plan  maakt onderdeel uit van de Wijkontwikkeling in Korte Akkeren waar al diverse plandelen zijn afgerond, zoals het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, het Uiverplein, De Jonker, het Margrietplein, de Wachtelstraat, de Westerkade Snoystraat en de Erasmusstraat. Ook de infrastructuur en riolering in de wijk  is grootschalig  aangepakt. Verder zijn er extra parkeervoorzieningen  gerealiseerd en zelfs wegen gedeeltelijk omgelegd. 

 

Het buurtservicecentrum wordt eigendom van woningcorporatie Mozaïek Wonen en zal onderdak gaan bieden aan een aantal maatschappelijke organisaties.

 

De verkoop van het project verloopt voorspoedig, er zijn nog verschillende appartementen beschikbaar, de woningen zijn vrijwel uitverkocht. Kijk op www.hartvankorteakkeren.nl voor meer informatie. Het bouwplan Hart van Korte Akkeren zal naar verwachting in het 3e kwartaal van 2016 worden opgeleverd.

 


< Terug naar overzicht
Actueel
Alle berichten
4 mei 2018
Vacature uitvoerder / aankomend uitvoerder ...
Lees verder
 
30 april 2018
actueel
In de wijk Graafse Waard te Bodgraven realiseren wij in opdracht Mozaiëk Wonen 27 stuks gasloze energiezuinige grondgebonden huurwoningen. Ei...
Lees verder